Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Ție, Alexandra (update…)

A trecut mai bine de o lună și în cazul fetelor (Alexandra, Luiza..) nu se mai știe nimic despre ele. Fiind o anchetă în curs, poate fi bine, poate fi rău.

Sincer, mi se pare mult prea mediatizat cazul, stors și bătut apa în piuă la TV, căci datele din anchetă nu-s publice. Mi se pare ca înflăcărează mintea altor zbanghii, ce fac, la randul lor, alte nefăcute.

Totuși mi-e frică să nu uitam, să nu se aștearnă praful pe cutremuratoarea întâmplare, ca-n Colectiv. Și tacit, nepăsarea și incompetența și răutatea și .. și … să ne conducă ca și până acum. Mi-e frică că nu vom învăța nimic și nu vom putea salva urmatorul copil sau bătrân, ce va fi în necaz.

Va mai amintiti de Colectiv??? Au fost anchete, dar se pare ca nimic nu s-a întâmplat pe acest plan. Ați simțit, cumva, ca s-a facut dreptate și a plătit cineva pentru atâta tinerețe pierdută?? Încă mă cutremur amintindu-mi. Au rămas răni permanente și familii cutremurate de dor și durere. Au rămas oameni_umbre, ce nu primesc nici măcar o mângâiere. Liniștea lor sufletească nu se bazează pe dreptate. Ce vrem, noi, oare pentru copiii nostri??

Voi trece la normalitate, încercând să privesc înainte, dar în acelasi timp voi plânge. Voi plânge că nu putem să ne salvăm copii, din situații grele. Aveam un șef, de la care am rămas cu un citat: ” Un sistem funcționează perfect în condiții perfecte. Pentru a fi perfect, trebuie să funcționeze în condiții extreme.”

Tinerețe, oriunde-ai fii, mie mi-e drag și dor de tine! Iarta-mă! iar și iar…

Update: 07.06.2022

La Colectiv, după 7 ani, nu cred că s-au făcut dreptate, (nu simpt asta), dar s-a finalizat dosarul și s-au adunat niște ani de pușcărie. Inclusiv Pie-domne are câțiva ani.

Despre fete însă nu s-a mai aflat nimic. Familiile lor sunt des amendate că fac scandal în sala de judecată și dosarul încă se judecă. E o ambiguitate și o uitare mult căutată cred, întreținută peste acest caz. TRIST!

Publicitate

20 de gânduri despre „Ție, Alexandra (update…)

Adăugă-le pe ale tale

      1. Am evitat subiectul până acum.
        Problema este în neîncrederea oamenilor în autorități – instituții de forță, justiție, administrație, guvern). Toți sunt conștienți de modului de selecție și promovare în aceste domenii care ne-a adus în situația prezentă, mod care este de de vreo 70 ani. Chiar și cei ce profită de această conjunctură conștientizează incapacitatea sistemului.
        Există obiceiul o mănă spală pe alta și amândouă …
        În momentul de față, la Caracal, persoanele sus-puse care ar putea fi implicate (nu mă gandesc la ăia locali – politie, procurori, care n-au făcut nimic de la dispariția Luizei) nu pot fi decât politicieni psd. S-a tot scris de chiolhanuri, fetițe, vânători, … Am scris și eu.
        O dovedire a implicării acestora (psd) în evenimente, fie și tangențial, ar avea un impact distructiv. Nu ascund că mi-ar plăcea.
        Dar anchetatorii au fost promovați tot pe criteriile strâmbe, nu sunt pregătiți, competenți. Presupunând că n-ar fi nici o conexiune de tip mafie (prezumpția de nevinovăție), credeți că ar fi suficient de obiectivi pentru a da o lovitură decisivă psd? Dacă starea de lucruri s-ar schimba, ei ar trebui să se mulțumească cu poziții inferioare, lefuri mici, absența influenței. Ei simt asta chiar dacă nu conștientizează.
        Așadar, dubiile publicului larg privind obiectivitatea, seriozitatea, profesionalismul anchetei sunt întemeiate.
        Mai e și problema startului. Toate filmele (scuzați argumentul) care au fost văzute de mai toți privind cazuri de răpiri/dispariții pun accentul pe primele ore. La noi, în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ nu s-a făcut nimic sau, mai rău, s-or fi dosit probe.
        Justiția nu se supune la vot, nu e o acțiune civică, trebuie făcută cu profesionalism și seriozitate. Asta e problema.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Deci, un cumul de vinovății. Și eu mă simt vinovată, alaturi de grămada de funcționari ai statului. Sunt toți/ multi vinovați, dar și noi că i-am tolerat, că nu am luat atitudine. Am văzut pe cineva spunând că în secunda doi trebuia comuna întreaga sa se proptească in fața primăriei sa ceară transport in comun pentru ceilalți copii.
        Sigur că ai așteptări, că unii au datorii de serviciu, dar noi trebuie să luam atitudine macar pentru copii.
        Scuza, m-am întins…

        Apreciază

      3. Departe de mine să fiu împotriva protestelor – nu prea mi-a scăpat niciunul.
        Din acest punct de vedere, protestele ar trebui să arate celor care vor fi aleși că dorim să se spargă buba, să fie tăiat răul de la rădăcină.
        Pasul doi e votul nostru (trebuie să și mergem).
        Pasul trei aleșii să tină cont de proteste sau să facem din nou proteste.
        Dar esența este puroiul care generează pe bună dreptate neîncrederea în sistem.
        Numai bine.

        Apreciat de 1 persoană

  1. Ina dragă, nu numai că nu a plătit nimeni în cazul Colectiv, dar acum 3 luni s-a deschis un restaurant pe bulevardul pe care locuiesc cu afişul ăla „vulgar”, da eu îi zic vulgar, obscen, de neiertat, cu „această unitate funcţionează fără autorizaţie la incendiu”. Mai e ceva de spus?
    Să sperăm că de data asta lucrurile vor merge înspre bine. Să sperăm…

    Apreciat de 2 persoane

  2. Nu știu dacă cineva mai are în țara asta vreun strop de încredere în niște autorități atât de ineficiente, corupte, penibile….Nu vom afla nimic, nu se va lua nicio măsură, totul se joacă pe „cartea uitării”! Timpul șterge orice urmă, orice interes…
    E trist…cumplit de trist!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Deși am crescut cu atât de mare speranță încât nu mă cuprinde, tot nu pot să cred că se vor face legi normale pentru a preveni astfel de tragedii. Nu avem încă oamenii necesari pentru o schimbare dorită, dar să nu disperăm niciodată. Totul depinde de noi.

    Apreciază

    1. Îmi amintesc destul de des. Și nu pot sa nu sufăr iar și iar… Sper sa se întâmple oinune și cineva să așeze lucrurile, viața noastră pe un făgaș normal, ce nu se mai poate schimba, cum bate vântul politic.
      😋

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

Călătoriile mele prin lume și sfaturi utile pentru a ști cum să te ferești de înșelătorii

Maria in color splashes.🎨

Pictura este exprimarea mută a poeziei .

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

G.Dansul vietii

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Prose by Gabriela Marie Milton #1 Amazon Bestselling Poet & Editor, Award Winning Author, Pushcart Prize Nominee

%d blogeri au apreciat: