Tie, Alexandra (update…)

A trecut mai bine de o luna si in cazul fetelor (Alexandra, Luiza..) nu se mai stie nimic. Fiind o ancheta in curs, poate fi bine, poate fi rau.

Sincer, mi se pare mult prea mediatizat cazul, stors si batut apa in piua la TV, caci datele din ancheta nu-s publice. Mi se pare ca inflacareaza mintea altor zbanghii, ce fac, la randul lor, alte nefacute.

Totusi mi-e frica sa nu uitam, sa nu se astearna praful pe cutremuratoarea intamplare, ca-n Colectiv. Si tacit, nepasarea si incompetenta si rautatea si .. si … sa ne conduca ca si pana acum. Mi-e frica ca nu vom invata nimic si nu vom putea salva urmatorul copil sau batran, ce va fi in necaz.

Va mai amintiti de Colectiv??? Au fost anchete, dar se pare ca nimic nu s-a intamplat pe acest plan. Ati simtit, cumva, ca s-a facut dreptate si a platit cineva pentru atata tinerete pierduta?? Inca ma cutremur amintindu-mi. Au ramas rani permanente si familii cutremurate de dor si durere. Au ramas oameni_umbre, ce nu primesc nici macar o mangaiere. Linistea lor sufleteasca nu se bazeaza pe dreptate. Ce vrem, noi, oare pentru copii nostrii??

Voi trece la normalitate, incercand sa privesc inainte, dar in acelasi timp voi plange. Voi plange ca nu putem sa ne salvam copii, din situatii grele. Aveam un sef, de la care am ramas cu un citat: ” Un sistem functioneaza perfect in conditii perfecte. Pentru a fi perfect, trebuie sa functioneze in conditii extreme.”

Tinerete, oriunde-ai fii, mie mi-e drag si dor de tine! Iarta-ma! iar si iar…

20 de gânduri despre „Tie, Alexandra (update…)

Adăugă-le pe ale tale

   1. Am evitat subiectul până acum.
    Problema este în neîncrederea oamenilor în autorități – instituții de forță, justiție, administrație, guvern). Toți sunt conștienți de modului de selecție și promovare în aceste domenii care ne-a adus în situația prezentă, mod care este de de vreo 70 ani. Chiar și cei ce profită de această conjunctură conștientizează incapacitatea sistemului.
    Există obiceiul o mănă spală pe alta și amândouă …
    În momentul de față, la Caracal, persoanele sus-puse care ar putea fi implicate (nu mă gandesc la ăia locali – politie, procurori, care n-au făcut nimic de la dispariția Luizei) nu pot fi decât politicieni psd. S-a tot scris de chiolhanuri, fetițe, vânători, … Am scris și eu.
    O dovedire a implicării acestora (psd) în evenimente, fie și tangențial, ar avea un impact distructiv. Nu ascund că mi-ar plăcea.
    Dar anchetatorii au fost promovați tot pe criteriile strâmbe, nu sunt pregătiți, competenți. Presupunând că n-ar fi nici o conexiune de tip mafie (prezumpția de nevinovăție), credeți că ar fi suficient de obiectivi pentru a da o lovitură decisivă psd? Dacă starea de lucruri s-ar schimba, ei ar trebui să se mulțumească cu poziții inferioare, lefuri mici, absența influenței. Ei simt asta chiar dacă nu conștientizează.
    Așadar, dubiile publicului larg privind obiectivitatea, seriozitatea, profesionalismul anchetei sunt întemeiate.
    Mai e și problema startului. Toate filmele (scuzați argumentul) care au fost văzute de mai toți privind cazuri de răpiri/dispariții pun accentul pe primele ore. La noi, în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ nu s-a făcut nimic sau, mai rău, s-or fi dosit probe.
    Justiția nu se supune la vot, nu e o acțiune civică, trebuie făcută cu profesionalism și seriozitate. Asta e problema.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Deci, un cumul de vinovății. Și eu mă simt vinovată, alaturi de grămada de funcționari ai statului. Sunt toți/ multi vinovați, dar și noi că i-am tolerat, că nu am luat atitudine. Am văzut pe cineva spunând că în secunda doi trebuia comuna întreaga sa se proptească in fața primăriei sa ceară transport in comun pentru ceilalți copii.
    Sigur că ai așteptări, că unii au datorii de serviciu, dar noi trebuie să luam atitudine macar pentru copii.
    Scuza, m-am întins…

    Apreciază

   3. Departe de mine să fiu împotriva protestelor – nu prea mi-a scăpat niciunul.
    Din acest punct de vedere, protestele ar trebui să arate celor care vor fi aleși că dorim să se spargă buba, să fie tăiat răul de la rădăcină.
    Pasul doi e votul nostru (trebuie să și mergem).
    Pasul trei aleșii să tină cont de proteste sau să facem din nou proteste.
    Dar esența este puroiul care generează pe bună dreptate neîncrederea în sistem.
    Numai bine.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Ina dragă, nu numai că nu a plătit nimeni în cazul Colectiv, dar acum 3 luni s-a deschis un restaurant pe bulevardul pe care locuiesc cu afişul ăla „vulgar”, da eu îi zic vulgar, obscen, de neiertat, cu „această unitate funcţionează fără autorizaţie la incendiu”. Mai e ceva de spus?
  Să sperăm că de data asta lucrurile vor merge înspre bine. Să sperăm…

  Apreciat de 2 persoane

 2. Nu știu dacă cineva mai are în țara asta vreun strop de încredere în niște autorități atât de ineficiente, corupte, penibile….Nu vom afla nimic, nu se va lua nicio măsură, totul se joacă pe „cartea uitării”! Timpul șterge orice urmă, orice interes…
  E trist…cumplit de trist!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Deși am crescut cu atât de mare speranță încât nu mă cuprinde, tot nu pot să cred că se vor face legi normale pentru a preveni astfel de tragedii. Nu avem încă oamenii necesari pentru o schimbare dorită, dar să nu disperăm niciodată. Totul depinde de noi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

cocinaitaly

comida italiana

Istoria cu Mari

"Ma misc intre Dumnezeu si neamul meu" - Petre Tutea

Copper Attitude

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

Les Jumelles

Le blog des Jumelles - Passionnées par la communication, l'événementiel et le tourisme, nous sommes ravies de vous partager ici notre quotidien (Lifestyle). Nous vous souhaitons une bonne visite ! :)

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

Adrian Petrisor

p h o t o g r a p h y

Dungha

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

Lluís Bussé

Barcelona's Multiverse | Art | Culture | Science

DOSAR CU SINE

Povestiri cu final neterminat

Mulțumesc

Cel ce mulțumește e liber

simply bucharest: a league of gentlemen

despre ce se maninca in Bucuresti - si cu ce se maninca Bucurestiul

Atipica

Mereu altfel....

MARIANAROMANICA.RO

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: