Pierzând – Am câștigat..

Închiși in casa, pierzând o primăvară de verde, de înflorire, de culoare, de mirosuri, de tandreturi, de miscare, pierzand o parte din libertate.. într-o ordine aleatoare..

Am câștigat timpul cititului, dar nu a fost chiar complet relaxat. Mie uneori agitatia nu-mi lasa si liniștea necesară cititului. Am citit destulă literatură ce rămăsese restanta, uneori și trăgând de mine.

Am câștigat timp de curăț-ire/enie. O curățenie cu mai multe sensuri, că tot a fost Pastele. O curățire spirituală, pentru cei ce și-o doresc, vezi cazul meu. Am citit mici rugaciuni din carti vechi, gasite la mine, probabil ale mamei. Dar și o curățenie a caselor noastre, ca niciodată. Am miscat tot, oriunde ar fi fost. Robotind adormeam gândurile năuce ce ma măcinau și uitam, temporar, de lipsa normalitatii.

Am câștigat un timp al deviceurilor și al onlineului.. am devenit toti mai îngăduitori cu asta, mai interesați, mai „legați” prin distanta – digitalizați, da??

Am câștigat pe partea casnica, un timp de exersat gatelurile. De prajiturit și nu numai. Am facut in joaca si nimicuri ce trebuiau incercate. Dar si traditionale. A fost un mix de mancaruri.

Am câștigat un timp al familiei mici, al micului univers, al micului rai, cum îi mai spun eu uneori. Am mai învățat să ne apreciem, să ne toleram, să ne acceptam cu bune si rele, toti, într-o îngrădire mica si mai mare.

Am mai câștigat putina compasiune, puțin curaj in a ajuta vecinul, in a sari în ajutor cui are nevoie.

Am câștigat o discuție corecta cu Doamne-Doamne, lipsită de de priviri din jur. Rugile sigur s-au înălțat în exces in acesta perioada.

Am mai „câștigat” o grămadă de expresii, cuvinte/ expresii „de criză”. Am vrut sa scriu un articol si despre, dar deprimandu-ne îl las la nivel de ciorna. Le spun aici pe cele care-mi par mai expresive dintr-o mare de cuvinte „crizate”. Uitați-le: comorbititati, anchete epidemiologice, circuite in spitale, imunomodulatoare, telemunca, carantina institutionalizata, relaxarea restrictiilor.

Brr.. Aș vrea să uit si o baghetă magică să ne întoarcă de unde-am plecat (un fel de punct inițial).

Dar..

Am câștigat puterea de-a trece prin ce ne e dat.

Am câștigat speranța în bucuria întâlnirii următoarei primăveri.

Am mai uitat ceva???

Sursa foto: arhiva personala.

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuala și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar si a fotografiilor.

Tot conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
 “Copyright © 2019-2020 Ina S. – Toate drepturile rezervate

23 de gânduri despre „Pierzând – Am câștigat..

Adăugă-le pe ale tale

 1. Sigur am învățat să mai stăm pe-acasă, cel puțin noi bărbații care mereu și mereu duși, am uitat și de casă și de neveste și copii. De un cui bătut și de un zar uns ca să nu mai scârțâie..
  Și am învățat să ne mai oprim din mirajul consumului și risipei și să lasăm planeta să mai respire..
  Ziii bună, Ina !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce multe lucruri am invatat cu totii! A nu le uita este cumva obligatoriu, tinand cont de conditiile in care invataturile s-au derulat. Dar simt ca mai sunt multe distorsiuni in toate lucrurile care se petrec si aproape sigur nu le voi afla.
  As mai adauga ca doar am redescoperit ceea ce oricum aveam, dar poate nu atat de manifest: si puterea si speranta!
  Numai bine, draga Ina si un weekend placut! Pupici!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am învățat că suntem fragili și vunerabili și că avem ce avem, dar într-o clipă se poate schimba totul. Sa speram insa! Mulțumesc, la fel! Și tu să ai un weekend plăcut! Pupicii

   Apreciază

 3. Ar fi foarte bine dacă fiecare și-ar da seama de ce a câștigat în aceste două luni și să țină minte, pentru binele lui și al nostru, în general. Nu pot să cred când îi aud pe unii că au stat acasă degeaba și s-au plictisit. Într-o era a internetului, a televiziunii și a telefoniei, nu există timp pentru plictiseală. Iar tu ai găsit multe alte lucruri utile de făcut! Toată admirația mea, Ina! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. De plictisit nici vorba!
   Dar pe alocuri, mă revoltam că afara-i atâta frumusețe în natura și oamenii mor și noi suntem închiși și nu puteam nici să-i plângem cum se cuvine.
   Altfel, cu bune și rele, o viata-i și e bine sa fii optimist. Mulțumesc. Weekend plăcut, Petru!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Eu nu am fost „obligata” sa stau numai in casa … dar am stat din prudenta!
  Noroc ca acum sau relaxat regulile si am putut sa ma duc la nepot! In rest … e ok!
  Weekend placut Ina draga!
  Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

  Apreciat de 1 persoană

  1. Draga mea Ella! Pupiciii Noi am fost un pic limitati, puteai iesii cu ”bilet de voie”. Dar se putea iesii, daca aveai o motivatie buna. 🙂 Precautia-i buna. Am castigat un timp de introspectie, fiecare. Weekend perfect sa ai!! Pupiciii iar..

   Apreciază

  1. Pe ici pe colo era cate o frustrare, că nu ajung la țară și pierd tot ce înseamnă primăvară la tara, avântul in schimbarea, rasadirea pământului. Dar na.. am și câștigat ceva pe relantiul asta.. ♥️ Pupicii

   Apreciat de 1 persoană

 5. Câtă dreptate ai! Oricâte văicăreli și plângeri auzim prin jur, pe le unii veșnic nemulțumiți și cu piatra în mână, gata să arunce în „vinovați”, nu putem să nu vedem câștigurile reale ale acestei perioade de stat acasă. Nu am mai stat cu familia atâta timp…. de nu mai țin minte! Da, am citit cărți pe care nu le mai vedeam citite, din criză de timp. Am jucat o mulțime de jocuri cu micuța mea și câtă bucurie pe chipul ei, când ne ”bătea măr” la „Nu te supăra frate” sau la Macao! Măcar de-am ști cu toți să vedem partea cea bună a paharului și să ne bucurăm de ceea ce am câștigat.
  Sănătoși să fim cu toți! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

impresii de calatorie și informatii utile din vacantele mele in strainatate

Maria in color splashes.🎨

Pictura este exprimarea mută a poeziei .

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

genovevadans

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Monalisa

Simte și trăiește!

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: