Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Pierzând – Am câștigat..

Închiși în casă, pierzând o primăvară de verde, de înflorire, de culoare, de mirosuri, de tandrețuri, de mișcare, pierzând o parte din libertate.. într-o ordine aleatoare..

Am câștigat timpul cititului, dar nu a fost chiar complet relaxat. Mie uneori agitația nu-mi lasa și liniștea necesară cititului. Am citit destulă literatură ce rămăsese restanta, uneori și trăgând de mine.

Am câștigat timp de curăț-ire/enie. O curățenie cu mai multe sensuri, că tot a fost Paștele. O curățire spirituală, pentru cei ce și-o doresc, vezi cazul meu. Am citit mici rugăciuni din cărți vechi, gasite la mine, probabil ale mamei. Dar și o curățenie a caselor noastre ca niciodată. Am mișcat tot, oriunde ar fi fost. Robotind adormeam gândurile năuce ce mă măcinau și uitam, temporar, de lipsa normalității.

Am câștigat un timp al deviceurilor și al onlineului.. am devenit toti mai îngăduitori cu asta, mai interesați, mai „legați” prin distanță – digitalizați, da??

Am câștigat pe partea casnică, un timp de exersat gătelurile. De prăjiturit și nu numai. Am făcut în joacă și nimicuri ce trebuiau încercate. Dar și tradiționale. A fost un mix de mâncăruri.

Am câștigat un timp al familiei mici, al micului univers, al micului rai, cum îi mai spun eu uneori. Am mai învățat să ne apreciem, să ne tolerăm, să ne acceptam cu bune și rele, toti, într-o îngrădire mică și mai mare.

Am mai câștigat puțină compasiune, puțin curaj în a ajuta vecinul, în a sări în ajutor cui are nevoie.

Am câștigat o discuție corectă, intimă cu Doamne-Doamne, lipsită de de privirile din jur. Rugile sigur s-au înălțat în exces în această perioadă.

Am mai „câștigat” o grămadă de expresii, cuvinte/ expresii „de criză”. Am vrut să scriu un articol și despre, dar deprimându-ne îl las la nivel de ciornă. Le spun aici pe cele care-mi par mai expresive dintr-o mare de cuvinte „crizate”. Uitați-le: comorbidități, anchete epidemiologice, circuite în spitale, imunomodulatoare, telemunca, carantina instituționalizată, relaxarea restricțiilor.

Brr.. Aș vrea să uit și o baghetă magică să ne întoarcă de unde-am plecat (un fel de punct inițial).

Dar..

Am câștigat puterea de-a trece prin ce ne e dat.

Am câștigat speranța în bucuria întâlnirii următoarei primăveri.

Am mai uitat ceva???

Sursa foto: arhiva personală.

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuală și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar și a fotografiilor.

Tot conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
 “Copyright © 2019-2020 Ina S. – Toate drepturile rezervate

Publicitate

23 de gânduri despre „Pierzând – Am câștigat..

Adăugă-le pe ale tale

 1. Sigur am învățat să mai stăm pe-acasă, cel puțin noi bărbații care mereu și mereu duși, am uitat și de casă și de neveste și copii. De un cui bătut și de un zar uns ca să nu mai scârțâie..
  Și am învățat să ne mai oprim din mirajul consumului și risipei și să lasăm planeta să mai respire..
  Ziii bună, Ina !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce multe lucruri am invatat cu totii! A nu le uita este cumva obligatoriu, tinand cont de conditiile in care invataturile s-au derulat. Dar simt ca mai sunt multe distorsiuni in toate lucrurile care se petrec si aproape sigur nu le voi afla.
  As mai adauga ca doar am redescoperit ceea ce oricum aveam, dar poate nu atat de manifest: si puterea si speranta!
  Numai bine, draga Ina si un weekend placut! Pupici!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am învățat că suntem fragili și vunerabili și că avem ce avem, dar într-o clipă se poate schimba totul. Sa speram insa! Mulțumesc, la fel! Și tu să ai un weekend plăcut! Pupicii

   Apreciază

 3. Ar fi foarte bine dacă fiecare și-ar da seama de ce a câștigat în aceste două luni și să țină minte, pentru binele lui și al nostru, în general. Nu pot să cred când îi aud pe unii că au stat acasă degeaba și s-au plictisit. Într-o era a internetului, a televiziunii și a telefoniei, nu există timp pentru plictiseală. Iar tu ai găsit multe alte lucruri utile de făcut! Toată admirația mea, Ina! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. De plictisit nici vorba!
   Dar pe alocuri, mă revoltam că afara-i atâta frumusețe în natura și oamenii mor și noi suntem închiși și nu puteam nici să-i plângem cum se cuvine.
   Altfel, cu bune și rele, o viata-i și e bine sa fii optimist. Mulțumesc. Weekend plăcut, Petru!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Eu nu am fost „obligata” sa stau numai in casa … dar am stat din prudenta!
  Noroc ca acum sau relaxat regulile si am putut sa ma duc la nepot! In rest … e ok!
  Weekend placut Ina draga!
  Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

  Apreciat de 1 persoană

  1. Draga mea Ella! Pupiciii Noi am fost un pic limitati, puteai iesii cu ”bilet de voie”. Dar se putea iesii, daca aveai o motivatie buna. 🙂 Precautia-i buna. Am castigat un timp de introspectie, fiecare. Weekend perfect sa ai!! Pupiciii iar..

   Apreciază

  1. Pe ici pe colo era cate o frustrare, că nu ajung la țară și pierd tot ce înseamnă primăvară la tara, avântul in schimbarea, rasadirea pământului. Dar na.. am și câștigat ceva pe relantiul asta.. ♥️ Pupicii

   Apreciat de 1 persoană

 5. Câtă dreptate ai! Oricâte văicăreli și plângeri auzim prin jur, pe le unii veșnic nemulțumiți și cu piatra în mână, gata să arunce în „vinovați”, nu putem să nu vedem câștigurile reale ale acestei perioade de stat acasă. Nu am mai stat cu familia atâta timp…. de nu mai țin minte! Da, am citit cărți pe care nu le mai vedeam citite, din criză de timp. Am jucat o mulțime de jocuri cu micuța mea și câtă bucurie pe chipul ei, când ne ”bătea măr” la „Nu te supăra frate” sau la Macao! Măcar de-am ști cu toți să vedem partea cea bună a paharului și să ne bucurăm de ceea ce am câștigat.
  Sănătoși să fim cu toți! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

Călătoriile mele prin lume și sfaturi utile pentru a ști cum să te ferești de înșelătorii

Maria in color splashes.🎨

Pictura este exprimarea mută a poeziei .

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

G.Dansul vietii

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Prose by Gabriela Marie Milton #1 Amazon Bestselling Poet & Editor, Award Winning Author, Pushcart Prize Nominee

%d blogeri au apreciat: