Păpușile casei

Păpușile de azi, toate au povesti, dar aici, acum nu pot fi multe cuvinte, deci rămâne pe mai tarziu.

.

   Helga

Monki, daa?? 🙂

Leo
Vera
Monki pui

Si iata „Miercurea fara cuvinte” de la Carmen a poposit la Zina. Deci mai nou la ea, puteți posta fotografii, toti cei ce vreți.

Sursa foto și foto reprezentativă: arhiva personală

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuala și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar si a fotografiilor.
Conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
“Copyright © 2019 – 2020 Ina S. – Toate drepturile rezervate”

Acest site/ (aceste articole) este/ (sunt) protejat(e) de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 200 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol si avizarea mea in mail.

33 de gânduri despre „Păpușile casei

Adăugă-le pe ale tale

  1. Issa, aici sunteM stăpâni. 🙂 Vera nu-i vrajitoareeee! Este aristocrata, are un stativ acoperit de franjuri albi, cu ceva mărgeluțe. Am gasit-o într-un magazin cu lucruri vechi, pretențios spus anticariat/ antichități, cred că mă aștepta. Este sofisticata, are ceva de printesa ruseasca sau așa îmi pare mie, de acolo numele. Și din verdele rochiei..
   😘❤️

   Apreciat de 2 persoane

  1. Monki e maimuțica ce sunt (în zodiacul chinezesc 😁). Am primit-o cadou. E foarte cuminte și vorbăreață. Helga cucerește, dar e și modestă și cuminte și cred și puțin nemțoaică (de aceea numele..). 🙂

   Apreciat de 2 persoane

  1. Plusurile îmi sunt și ele la fel de dragi. Puiul de maimuță e din lemn, ne-a îndrăgostit de el. Era pe tarabele unei falezei. L-am văzut, am trecut pe langa, dar seara următoare îl căutam cu chin. Ne-am re_gasit.. Mulțumesc mult! 😘❤️

   Apreciat de 1 persoană

  1. Helga e frumoasa foc. Ne-a cucerit și cucerește încă. E timida. Privește în pământ și astfel sta sus pe un colț de mobila. 🙂
   Cum sa nu pui nume?? Hai Potecuță! Cum vorbești cu ele. Musai sa le pui nume! Eu mă pun moașa, nașa, ceva acolo.. 😘❤️

   Apreciat de 2 persoane

  1. Mă bucur mult că-ți plac! Helga este din țesătură de sac de cânepă. Așa are fata și mâinile. Parul este chiar fir de cânepă așezat, chiar puțin împletit pe părți. Mulțumesc mult și eu! O seara buna! 😘❤️

   Apreciat de 1 persoană

 1. Am cautat ce semnificatie are numele Helga. Sunt mai multe teorii, dar cam toti sunt de acord ca germana veche insemna „de succes” si ca este identic cu Olga …Cu Vera e mai complcat:unii il considera slav (credinta), altii german, diminutiv de la Veronica.
  Toate cele bune!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ce interesant! Helga e de succes, că-i foarte harnică și Vera e mai sofisticata, dar timidă, poate și credincioasă. 🙂 Mulțumesc mult, Aurel de informații! Seara buna!

   Apreciază

 2. Vera este nume rusesc, intr-adevar, și înseamnă credință. Dacă pe 17 septembrie, în calendarul nostru ortodox (grecesc) este sărbătorită sfânta Sofia (înțelepciune), cu cele 3 fiice, Elpis (speranța), Pistis (credința) și Agapis (iubirea), 13 zile mai târziu (pe stil vechi) rușii le-au tradus numele, și pe fetele sfintei Sofia le cheamă Nadejda, Vera și Liubov.

  Veronica este alt nume, si nici acela nu este german, vine din latina, Vera Ikon, fiindcă este numele atribuit sfintei care i-a șters fața cu năframa ei lui Hristos în drum spre răstignire, din milă, și chipul lui Isus s-a zugrăvit pe năframa ei.Sfanta Veronica este sărbătorită pe 12 iulie în calendarul ortodox (grecesc, românesc, bulgăresc – adică pe stil nou). Că rușii, 13 zile mai târziu…

  Și eu tot maimuță chinezească sunt!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Onomastica este una dintre pasiunile mele. Si este cumva legata de lingvistica comparata… Am studiat, majoritatea numelor… Si papusile si plusurile mele au nume, chiar daca plusurile au inceput sa creasca in numar si acasa la mine si acasa la mama, iar pe cele noi de la mama le numesc mai copilareste (doar o tine si ea minte) Lică (Ursulică), Rița (cangurița) și Relu (cangurelul din marsupiu), Fram (ursul polar), Milly cămila, Lily liliacul, Violeta (o păpușă cu rochie și pălărie violet), Albăstrilă (un iepuraș albastru, picat în vopseaua de ouă), Doru Condoru (un vulturaș cu tichiuță de jucător de baseball)… Doar renul, eu am propus Rudi, se știe de ce, mama a căutat un nume mai românesc- Ghiță… I-am zis că atâta timp cât nu-l vrea pe tavă de Crăciun, e ok.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Frumoase nume le-ai ales. Am gura până la urechi, te binedispun.
    Și pisicul nostru, îl are Nela, sora mea, blănos adevărat, totusi, E Ghiță. Mamaia l-am numit așa și așa a rămas.
    😘❤️

    Apreciat de 1 persoană

 3. COMORI :O!!!!
  Vai ce frumoase sunt!! Eram entuziasmata pentru ca am reusit sa comentez de pe contul meu de gmail (pana acum ma chinuiam cu yahoo, facebook sau twitter hahaha – i s-a facut lui wordpress mila de mine) si acum am atins apogeul bucuriei :D.
  Gata merg sa dorm, sigur voi visa frumos !
  Pupici cu drag!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Short Prose by Gabriela Marie Milton 2019 Author of the Year at Spillwords Press and Author of Passions: Love Poems and Other Writings

Gânduri rebele

Adevărata graniţă a libertăţii este gândirea. - Juliana Mallart

DAVID OAKES - IMAGES.

An Occasional Diary of Everyday Life and Travel in the U.K. and sometimes elsewhere

La o „ceașcă” de carte cu Naty Budu-Grati

Citesc din plăcere și recomand cu drag.

a sophisticated woman

vise de cristal

D'ale lui mutulică

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

De-ale vieții cu Irina

Gânduri în cuvinte

Cugiria

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

cocinaitaly

comida italiana

Istoria cu Mari

"Ma misc intre Dumnezeu si neamul meu" - Petre Tutea

Copper Attitude

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

Le journal des Jum's

Nous avons créé ce journal pour mettre en avant les marques, le tourisme, la gastronomie, le lifestyle.. pour créer un lien de proximité avec notre communauté et comme nous sommes deux, échanger sur nos avis respectifs. Si vous souhaitez avoir une trace sur notre journal, c'est le moment :-) Utilisez la rubrique contact :-) A tout de suite !

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: