I-auzi!!

Un fel de cuvânt înainte.. azi, 19.09.2020 . Un fel de jurnal…

Zâmbesc mie uimirii sugerate de titlul paginii. E un titlu plagiat/ inspirat de (la) firma luminoasă a unui teatru din urbe – a locului unde se vând biletele și care mă face să zâmbesc de fiecare dată când trec și-o văd. Cum se vede…

Am de gând să vă uimesc cu ceea ce m-a uimit sau mă va uimi pe mine, cumva, un jurnal al întâmplărilor altfel, chiar ciudate, de-a dreptul, trecute sau recente, întâmplate mie sau nu.

Pe undeva ar trebui să am scrise mici întâmplări trecute ce mi-au dat o stare altfel. Emotie! De la uimire la spaimă, de la vorbă la mirare, de la căderea pe gânduri la minunare…

* Azi 30.09.2020, sunt uimită  alegerile noastre.

Și le privesc, cumva, în general. Nu pot să înțeleg cum poți vota un mort existent pe buletinul de vot, doar ca partidul să nu-si piardă ”primaria”. Și excesele pot continua: un primar din nord a fost reales desi și-a chinuit fetița adolescentă de 14-15 ani, parcă i-a filmat și chinul, l-a postat pe FB. E anchetat de Protecția Copilului. Tot reales a fost si un primar din Moldova ce a întreținut raporturi sexuale, chiar în Primarie, cu niște … minore și a recunoscut asta. Fetițele prostituate (nu-mi pica bine cuvântul) –  indiferent de alegerile lor, mai mult sau mai puțin consimțite, sunt niste copii chinuiți de noi, adulții. Și cum îl votezi pe celebrul ”Piedone”, ce între timp a slabit rau, după ce este condamnat cu executare, în prima instanța, după fatidicul ”COLECTIV”. Ciudat este ca i s-a permis să candideze. Și la fel, au candidat persoane condamnate penal pentru luare de mită – vezi Solomon, Craiova. Nu este culmea?? Și noi alegem și ne alegem… Seamănă careva din cei descriși cu unul dintre noi?? Îmi place să cred că NU!

* Azi, 30.10.2020 se fac 5 ani, de la fatidicul Colectiv.

Plâng cu sufletul! Copiii noștrii frumoși, au plecat să asculte muzica lor preferată mai sus, într-o lume mai reușită. Și noi tot nu ne-am trezit.. Iarta-i Doamne!  și mai ales iarta-Ne!

*Azi 20.11.2020 A mai trecut peste noi o nenorocire. Acum o săptămână au ars bolnavii de covid, în ATI, la Piatra Neamț. 8+4 bolnavi arși  au pierdut lupta. Accident fatidic, doar ce mutaseră secția cu un etaj mai sus sau mai jos. 😟 Ce m-a cutremurat rău pe mine: bolnavii in ATI sunt legați de pat. Spitalul, ades, la noi, e locul de unde nu prea te mai întorci.. Update: s-a mai întâmplat să ia foc și spitalul Matei Balș din București, în jurul orei 5 dimineata și au murit mai mult de 12 oameni, în timp, din acele saloane. Și altora, prin Ucraina li s-au întâmplat. Se pare că oxigenul nu e stăpânit cum trebuie. E un consum mare, și orice declic, contact imperfect, provoacă flama. Se poate întâmpla de la banalul pus in priza al încărcătorului de fon. Doamne iarta-ne! Doamne Ferește-ne! 😟

*Azi, 03.03.2021. Mă tot codesc sa scriu și să înțeleg întâmplarea. Onești. Acum 8 ani, o familie pierde în instanță casa, în favoarea unei firme, unde lucra femeia și de unde a delapidat o sumă de bani din gestiune. Ea încă lucrează pentru aceea firma. El, 62 ani fost șofer de tir, cu câteva mici condamnări la activ, patru, doua furturi, o bătaie și conducere sub influența alcoolului sau substanțe ciudate. In ziua fatidica 1 Martie, se duc în apartamentul respectiv doi angajați ( 56 și 38 de ani) să verifice instalația electrică. Omul rău, probabil intra peste ei, îi leagă cu mâinile la spate cu soricei de plastic, sub amenințarea unui cuțit și apoi negociază cu cei de la 112 eliberarea ostaticilor. Dorește hotărâre judecătorească că îi revine casa în proprietate. Ba se zice ceva și de 300.000 de euro. După cinci ore de negocieri, ii taie pe cei doi și aceștia mor in balconul de unde el comunica cu polițiștii, iar el este împușcat în picioare la 5 minute distanta, căci nu s-a reușit intrarea în apartament, mai devreme. Cum sa omori pe cineva nevinovat că sa îți faci dreptate?? Cum cei doi au putut fi legați de un singur om?? Cum poliția a stat 5 ore și nici așa nu i-a salvat?? Cum poți avea încredere în autoritățile astea??  Mi se pare cutremurător. Și totul pe fondul schimbului de mărțișoare, flori, zâmbete, voie bună.

Sursa foto: arhiva personală.

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuala și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar si a fotografiilor.

Tot conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
 “©Copyright 2019-2020 – Toate drepturile rezervate

WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

impresii de calatorie și informatii utile din vacantele mele in strainatate

Maria in color splashes.🎨

Pictura este exprimarea mută a poeziei .

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

G.Dansul vietii

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: