Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

I-auzi!!

Un fel de cuvânt înainte.. azi, 19.09.2020 . Un fel de jurnal…

Zâmbesc mie uimirii sugerate de titlul paginii. E un titlu plagiat/ inspirat de (la) firma luminoasă a unui teatru din urbe – a locului unde se vând biletele și care mă face să zâmbesc de fiecare dată când trec și-o văd. Cum se vede…

Am de gând să vă uimesc cu ceea ce m-a uimit sau mă va uimi pe mine, cumva, un jurnal al întâmplărilor altfel, chiar ciudate, de-a dreptul, trecute sau recente, întâmplate mie sau nu.

Pe undeva ar trebui să am scrise mici întâmplări trecute ce mi-au dat o stare altfel. Emoție! De la uimire la spaimă, de la vorbă la mirare, de la căderea pe gânduri la minunare…

* Azi 30.09.2020, sunt uimită  alegerile noastre.

Și le privesc, cumva, în general. Nu pot să înțeleg cum poți vota un mort existent pe buletinul de vot, doar ca partidul să nu-și piardă ”primaria”. Și excesele pot continua: un primar din nord a fost reales deși și-a chinuit fetița adolescentă de 14-15 ani, parcă i-a filmat și chinul, l-a postat pe FB. E anchetat de Protecția Copilului. Tot reales a fost și un primar din Moldova ce a întreținut raporturi sexuale, chiar în Primarie, cu niște … minore și a recunoscut asta. Fetițele prostituate (nu-mi pică bine cuvântul) –  indiferent de alegerile lor, mai mult sau mai puțin consimțite, sunt niste copii chinuiți de noi, adulții. Și cum îl votezi pe celebrul ”Piedone”, ce între timp a slăbit rău, după ce este condamnat cu executare, în prima instanța, după fatidicul ”COLECTIV”. Ciudat este ca i s-a permis să candideze. Și la fel, au candidat persoane condamnate penal pentru luare de mită – vezi Solomon, Craiova. Nu este culmea?? Și noi alegem și ne alegem… Seamănă careva din cei descriși cu unul dintre noi?? Îmi place să cred că NU!

* Azi, 30.10.2020 se fac 5 ani, de la fatidicul Colectiv.

Plâng cu sufletul! Copiii noștrii frumoși, au plecat să asculte muzica lor preferată mai sus, într-o lume mai reușită. Și noi tot nu ne-am trezit.. Iartă-i Doamne!  și mai ales iartă-Ne!

*Azi 20.11.2020 A mai trecut peste noi o nenorocire. Acum o săptămână au ars bolnavii de covid, în ATI, la Piatra Neamț. 8+4 bolnavi arși  au pierdut lupta. Accident fatidic, doar ce mutaseră secția cu un etaj mai sus sau mai jos. 😟 Ce m-a cutremurat rău pe mine: bolnavii în ATI sunt legați de pat. Spitalul, ades, la noi, e locul de unde nu prea te mai întorci.. Update: s-a mai întâmplat să ia foc și spitalul Matei Balș din București, în jurul orei 5 dimineata și au murit mai mult de 12 oameni, în timp, din acele saloane. Și altora, prin Ucraina li s-a întâmplat. Se pare că oxigenul nu e stăpânit cum trebuie. E un consum mare, și orice declic, contact imperfect, provoacă flama. Se poate întâmpla de la banalul pus in priza al încărcătorului de fon. Doamne iartă-Ne! Doamne Ferește-ne! 😟

*Azi, 03.03.2021. Mă tot codesc să scriu și să înțeleg întâmplarea. Onești. Acum 8 ani, o familie pierde în instanță casa, în favoarea unei firme, unde lucra femeia și de unde a delapidat o sumă de bani din gestiune. Ea încă lucrează pentru aceea firma. El, 62 ani fost șofer de tir, cu câteva mici condamnări la activ, patru, doua furturi, o bătaie și conducere sub influența alcoolului sau substanțe ciudate. In ziua fatidica 1 Martie, se duc în apartamentul respectiv doi angajați ( 56 și 38 de ani) să verifice instalația electrică. Omul rău, probabil intră peste ei, îi leagă cu mâinile la spate cu soricei de plastic, sub amenințarea unui cuțit și apoi negociază cu cei de la 112 eliberarea ostaticilor. Dorește hotărâre judecătorească că îi revine casa în proprietate. Ba se zice ceva și de 300.000 de euro. După cinci ore de negocieri, îi taie pe cei doi și aceștia mor în balconul de unde el comunica cu polițiștii. El este împușcat în picioare la 5 minute distanță, căci nu s-a reușit intrarea în apartament, mai devreme. Cum să omori pe cineva nevinovat că să îți faci dreptate?? Cum cei doi au putut fi legați de un singur om?? Cum poliția a stat 5 ore și nici așa nu i-a salvat?? Cum poți avea încredere în autoritățile astea??  Mi se pare cutremurător. Și totul pe fondul schimbului de mărțișoare, flori, zâmbete, voie bună. Ieri 23.05.2022, la ceva timp distanta aflu din ceva articol că soția îl susținea când se încerca cooperarea ei cu autoritățile: „omoară-i că și noi ne-am chinuit”. Ce-i drept este acuzată că și complice la crime….

Azi, joi, 24.02. 2022, în jurul orei 5 dimineață s-a stârnit măcelul. Ucrainenii singuri încearcă să țină piept uraganului rusesc. Cât de inegal război! Oare ce se dorește, de fiecare parte?? Ce/ cine cucerește și cu ce preț?? Deplâng agresivitatea și atacurile la care sunt supuși nevinovații! Doamne ferește de ce-i mai rău! Și cei rai duca-se-n pustii! Azi, 28.02, după o rezistență uimitoare a ucrainielilor sunt, aparent, niste negocieri și armele răsună, bombardamente urate în Harkov. Ucraina toată fumegă. Sunt tristă și furioasă și speriată și încrezătoare. E un război groznic, declanșat de nebunul planetei. Ne amenință și cu arme nucleare pe toți. În Ucraina nu mai sunt medicamente, alimente, sânge, combustibili. Este incredibil! Au distrus tot, au ras tot! Alt război barbar din est! O scriitoare ce-mi place mult – o rusoaică – Iahina Guzel, a scris așa de bine aici: https://www.g4media.ro/scriitoarea-rusa-guzel-iahina-in-cercul-meu-de-apropiati-nu-exista-nici-macar-o-singura-persoana-care-sa-sustina-acest-razboi-retelele-sociale-sunt-pline-de-furie-si-de-rugaminti-apeluri-si-s.html

Azi 10.03.2021, în Turcia s-au întâlnit miniștrii de externe, rus și Ucrainan. A fost o fatărnicie a rusiei. Ceva înfricoșător și agresiv: lazarov a spus că nu vor ataca alte țări, dar nu au atacat nici Ucraina. Nu sunt ei cei ce nu respecta coridoarele umanitare, sunt alti sabotori. La Mariuopol nu au bombardat ei maternitatea și școlile. Nu, chiar ucrainieni își terorizează populația. Că populația din Crimeea a fost răpită și executată și așa s-au văzut nevoiți să intervină. Că sunt ss isti in Ucraina și ei vor să-i demilitarizeze și alte nenumărate prostii. Le trebuia o tribună mondială de unde să-și emită inepțiile false și manipulatoare. Noi suntem deja sub asediul lor: ieri au provocat cozi de km la benzinării, cum că s-ar dubla preturile, alaltăieri și până prin Aprilie au fost și vor fi cozi la pașapoarte; iar provizii toți își fac ca la sfârșitul lumii. Toate acestea sunt propagate pe Facebook și înclin să cred că avea mare dreptate Pleșu când spunea că suntem acum sub asediul pandemiei proștilor. Doamne ajută-i pe ucrainieni și pe noi toți!

23.05.2022 Se trăiește la Kiev acceptabil în condiții de război totuși. Dar retragerea rușilor le-a dovedit barbaria. Vezi Bucha cu gropi comune… Sute de morți. Crime contra umanității! Dar și mai frapant sau la fel de, căci e grea comparația… Mariuropol este ras de pe fața pământului. Au fost câteva sute de oameni în final scoși din infern de Crucea Roșie spre Ucraina. Combinatul chimic de acolo, Azovstal a cedat și el, când li s-a cerut luptătorilor sa nu-l mai apere. Numărul băieților de acolo este incert. Unii nu spun adevărul. S-a zis că se va incerca un schimb de prizonieri cu ei. rușii zic că vor fi judecați că și criminali. Minți bolnave…

Sursa foto: arhiva personală.

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuala și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar si a fotografiilor.

Tot conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
 “©Copyright 2019-2020 – Toate drepturile rezervate

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

Călătoriile mele prin lume și sfaturi utile pentru a ști cum să te ferești de înșelătorii

-awake but dreaming-

Simt.Trăiesc.Iubesc.

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

G.Dansul vietii

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Prose by Gabriela Marie Milton #1 Amazon Bestselling Poet & Editor, Award Winning Author, Pushcart Prize Nominee

%d blogeri au apreciat: