I-auzi!!

Un fel de cuvânt înainte.. azi, 19.09.2020 . Un fel de jurnal…

Zâmbesc mie uimirii sugerate de titlul paginii. E un titlu plagiat/ inspirat de (la) firma luminoasă a unui teatru din urbe – a locului unde se vând biletele și care mă face să zâmbesc de fiecare dată când trec și-o văd. Cum se vede…

Am de gând să vă uimesc cu ceea ce m-a uimit sau mă va uimi pe mine, cumva, un jurnal al întâmplărilor altfel, chiar ciudate, de-a dreptul, trecute sau recente, întâmplate mie sau nu.

Pe undeva ar trebui să am scrise mici întâmplări trecute ce mi-au dat o stare altfel. Emotie! De la uimire la spaimă, de la vorbă la mirare, de la căderea pe gânduri la minunare…

* Azi 30.09.2020, sunt uimită  alegerile noastre.

Și le privesc, cumva, în general. Nu pot să înțeleg cum poți vota un mort existent pe buletinul de vot, doar ca partidul să nu-si piardă ”primaria”. Și excesele pot continua: un primar din nord a fost reales desi și-a chinuit fetița adolescentă de 14-15 ani, parcă i-a filmat și chinul, l-a postat pe FB. E anchetat de Protecția Copilului. Tot reales a fost si un primar din Moldova ce a întreținut raporturi sexuale, chiar în Primarie, cu niște … minore și a recunoscut asta. Fetițele prostituate (nu-mi pica bine cuvântul) – indiferent de alegerile lor, mai mult sau mai puțin consimțite, sunt niste copii chinuiți de noi, adulții. Și cum îl votezi pe celebrul ”Piedone”, ce între timp a slabit rau, după ce este condamnat cu executare, în prima instanța, după fatidicul ”COLECTIV”. Ciudat este ca i s-a permis să candideze. Și la fel, au candidat persoane condamnate penal pentru luare de mită – vezi Solomon, Craiova. Nu este culmea?? Și noi alegem și ne alegem… Seamănă careva din cei descriși cu unul dintre noi?? Îmi place să cred că NU!

* Azi, 30.10.2020 se fac 5 ani, de la fatidicul Colectiv.

Plâng cu sufletul! Copiii noștrii frumoși, au plecat să asculte muzica lor preferată mai sus, într-o lume mai reușită. Și noi tot nu ne-am trezit.. Iarta-i Doamne!  și mai ales iarta-Ne!

*Azi 20.11.2020 A mai trecut peste noi o nenorocire. Acum o săptămână au ars bolnavii de covid, în ATI, la Piatra Neamț. 8+4 bolnavi arși au pierdut lupta. Accident fatidic, doar ce mutaseră secția cu un etaj mai sus sau mai jos. 😟 Ce m-a cutremurat rău pe mine: bolnavii in ATI sunt legați de pat. Spitalul, ades, la noi, e locul de unde nu prea te mai întorci.

Sursa foto: arhiva personală.

Toate articolele publicate pe acest site sunt proprietate intelectuala și este interzisă preluarea integrală sau parțială a textelor, dar si a fotografiilor.

Tot conținutul încărcat pe acest site este original, iar reproducerea sa parțială sau totală este interzisă fără acordul meu expres.
 “©Copyright 2019-2020 – Toate drepturile rezervate

WordPress.com.

SUS ↑

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Short Prose by Gabriela Marie Milton 2019 Author of the Year at Spillwords Press and Author of Passions: Love Poems and Other Writings

Gânduri rebele

Adevărata graniţă a libertăţii este gândirea. - Juliana Mallart

DAVID OAKES - IMAGES.

An Occasional Diary of Everyday Life and Travel in the U.K. and sometimes elsewhere

La o „ceașcă” de carte cu Naty Budu-Grati

Citesc din plăcere și recomand cu drag.

a sophisticated woman

vise de cristal

D'ale lui mutulică

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

De-ale vieții cu Irina

Gânduri în cuvinte

Cugiria

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

cocinaitaly

comida italiana

Istoria cu Mari

"Ma misc intre Dumnezeu si neamul meu" - Petre Tutea

Copper Attitude

Sunt cumulul intamplarilor traite, simtite sau auzite, aflate... Voi?

Le journal des Jum's

Nous avons créé ce journal pour mettre en avant les marques, le tourisme, la gastronomie, le lifestyle.. pour créer un lien de proximité avec notre communauté et comme nous sommes deux, échanger sur nos avis respectifs. Si vous souhaitez avoir une trace sur notre journal, c'est le moment :-) Utilisez la rubrique contact :-) A tout de suite !

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: