Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Leapșa cu muzică specială sau ciudată (II)

Iată ce spunea Constanța, de la care am primit noua_vechea leapș de muzicală: ‘Leapșa muzicală printre bloggeri este ca un bumerang. Zici că te-ai scăpat de ea și dintr-o dată te pocnește iar.’

Și bine zice și sunt perfect de acord cu ea, căci e a doua oară când a ajuns la mine (o fi făcut ocolul Pământului ”blogosferic”…) Uitati dovada aici, ”Leapsa cu muzică speyciala sau ciudată (I)” – Muzica Sferelor, doar ce-a fost, la mine, prin Ianuarie.

Dar, să purcedem la treaba!

Așa sună provocarea:

1. Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.

2. Dați leapșa mai departe la exact 3 blogări, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3.

Provocarea am primit-o de la Constanța, aici și-i mulțumesc frumos.

Am ascultat o grămadă de melodii propuse, pe blogurile pe unde hălăduiesc, că mă ngrozesc gândind că pot copia fără să vreau, propunerea altcuiva. Am oroare la gandul de a-ți însuși ceva ce nu-ți aparține. Sperând să nu mi se ntâmple, voi propune două melodii, ce-s mai mult sunete pure.

La prima leapșă mi-a fost mai simplu, mult a fost până m-am concentrat, caci apoi s-a legat și știam ce vreau să postez. Acum, de ceva timp, răsfoiesc muzici de ascultare_altfel și încerc să găsesc ce-mi place. Greu am ajuns la alegerile de mai jos.

Prima propunere pentru voi este aceasta. Sper din suflet să vă placă.

Sunet de ploaie

Sursa: Youtube.com

A doua propunere are un ”spate”, am vazut la cineva toaca mănăstirească și mi s-a parut cel mai frumos sunet, realizând că sunetele simple vibrează altfel. Deci, oarecum inspirată de acel post, nu-mi mai amintesc al cui, am zis să fie și sunet de clopot. La mine la țară clopotul bisericii încă ”cuvântă” (vorbește). Transmite emoție, anunțând, chemând. De aceea..

Update: Toaca, cum mi-a amintit Potecuța într-un coment este la Mugur.

Sunet de clopot

Sursa: Youtube.com

Nu o voi preda explicit, încălcând mare parte din cerința lepșei, dar ținând cont că a venit a doua oară, consider ca m-am achitat și de ”predare”. Azi o ofer cu drag, oricui o vrea.

Date fiind împrejurările, gândesc că m-am achitat de sarcini și-mi iau o bine_meritată pauză de la lepse, mulțumind de înțelegere.

Sursa foto reprezentativă: arhiva personală.

Publicitate

23 de gânduri despre „Leapșa cu muzică specială sau ciudată (II)

Adăugă-le pe ale tale

  1. M-am emoționat. Este atât de frumoasă. Un sunet ce pare natural. Nu v-o mai dau, dar cred că-i păcat să stea doar într-un comentariu, la sfârșitul unui articol. I-ar sta tare bine sa preluați leapșa și s-o arătați tuturor. Este superba și eu sunt incantata. Oricum mulțumesc că ați impartit-o și cu mine. 😘☺️

   Apreciat de 1 persoană

   1. Mă bucur mult că ți-a plăcut! Am primit cândva această leapșă, dar nu m-am gândit la acest video. Ascultând însă sunetul ploii atât de relaxant…și minunat, aici la articolul tău, dintr-o dată, mi-am amintit 🙂

    Apreciază

  1. Mulțumesc frumos, Suzana! Fugise nainte sa termin.. O sa mă uit și eu la colecție, dar sunt tare bucuroasa că ți plac alegerile mele. Sar într-un picior și dansez, da!? Seara buna! 😘♥️

   Apreciază

 1. Întâi trebuie să-ţi mulţumesc pentru reluarea lepșei. Apoi am să-ţi mărturisesc că ploaia mă face să mă ascund într-un fotoliu, acoperită până sub nas și să ascult muzica stropilor ei. Astăzi am realizat că pot suprapune sunetele clopotului peste cele ale ploii. Înregistrarea cu clopotul este mai scurtă, dar atât cât trebuie să asculţi cele două povești.
  Interesante alegeri, Ina.
  Mulțumesc din nou!🤗

  Apreciat de 1 persoană

 2. A sunat cam trist clopoțelul, bineînțeles, după ritmul vremii..
  A fost interesantă alegerea, nu mi-ar fi trecut prin cap. :))
  Ps. La mine ceva sa întâmplat și mi-a dispărut rubrica cu mesaje din ultimul articol, deșii comentariile sunt activate..
  Este primul articol de pe acest telefon și este posibil să facă figuri androidul..
  Seară Plăcută!!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am pățit și eu asta. Am văzut că nu pot comenta la tine. Androidul închide comentariile, deci activează de pe PC. Voiam să spun că și eu prefer muntele, da’ nu și ciocolata.
   Trebuia o muzica altfel… Multam. Seara buna!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Mulțumesc mult Ina, sper să-i dau de cap.. Deșii mi cam greu de pe pc pentru ca telefonul este la îndeamnă și nu prea am acces la calculator..
    O zi bună îți doresc..
    Ps. Atunci lasă că mănânc eu cioco și pentru tine. :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

GLOBETROTTER - blog de călătorii

Călătoriile mele prin lume și sfaturi utile pentru a ști cum să te ferești de înșelătorii

Maria in color splashes.🎨

Pictura este exprimarea mută a poeziei .

Radio 80

talk less, play more

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

pardauro blog

un om cu capul pe umeri

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

G.Dansul vietii

*Sa scrii cu sufletul tau si sa recitesti cu sufletul celorlalti!... *

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Monolog cu un străin

Iubesc, am curaj și mă tem...

La mine în suflet

Gânduri, trairi, opinii...Iubiri

Gălăgie'n Cap

Verzi și uscate

Monalisa

Simte și trăiește!

ATITUDINE SLABĂ

Când uit ce sunt, devin ce aş putea fi.- Lao Tzu

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Short Prose

Poetry and Prose by Gabriela Marie Milton #1 Amazon Bestselling Poet & Editor, Award Winning Author, Pushcart Prize Nominee

%d blogeri au apreciat: